Over KVW

Algemeen / wat we doen

Al sinds 1987 organiseert KinderVakantieWerk Heel een week in de zomervakantie voor alle basisschooljeugd van Heel. Deze KVW-week staat in het teken van spellen, tochten, kamp, knutselen en nog veel meer. Wij verzorgen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.30u tot 16.00u een dag-vullend programma voor de kinderen.

De programma’s van de kinderen zijn verdeeld in drie groepen, te weten Rood (groep 2 en 3), Wit (groep 4 en 5), en Blauw (groep 6, 7, 8). Door de indeling in programmagroepen zijn wij in staat om per leeftijdsgroep een gepast programma aan te bieden.

Op donderdagavond gaan de oudste kinderen (blauwe groepen) op kamp en op vrijdagavond sluiten we af met een feestavond voor alle kinderen, ouders en vrijwilligers.

Samen met een heleboel vrijwilligers bieden we de kinderen van Heel een fantastisch leuke afsluitende vakantie week met een gevarieerd programma. We zijn niet bang voor een beetje regen, maar in het geval van slecht weer hebben wij een alternatief programma voor handen.

Alle kinderen nemen zelf lunch en een beker mee. Tussen de programma’s door wordt regelmatig ranja en een traktatie (ijs, chips, fruit, etc.) uitgedeeld.

Spullen die de kinderen ELKE DAG zelf mee moeten nemen zijn lunch, een beker regenkleding, zonnebrandcrème, zwemkleding en een fiets (groep 6 t/m 8) .

We mogen elk jaar rond de 140 kinderen ontvangen. Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van vakanties. Doorgaans houden we onze KVW-week in de laatste week van de zomervakantie. Mocht deze week verschillend vallen voor basisschool, middelbare school en hoger onderwijs, zetten we ruim van tevoren een (andere) datum vast

WIE WE ZIJN

Bestuur en organisatie
KVW Heel bestaat uit circa 20-25 personen. Hiervan nemen er 9 deel aan het bestuur van KVW, wat zich bezig houdt met de randvoorwaarden van KVW. Met de gehele organisatie regelen we het weekprogramma.

Vrijwilligers
Elk jaar hebben wij meer dan vijftig vrijwilligers nodig die de groepen begeleiden. Sommige vrijwilligers helpen een dag mee, anderen de hele week. Om voor de kinderen een vast gezicht te hebben streven we ernaar om zo veel mogelijk leiding voor de hele week te hebben. Deze zullen doorgaans op een groep staan. De vrijwilliger die een dag uithelpt zal zowel groepen begeleiden als bij spelletjes en speurtochten ingezet worden.

Vanaf de brugklas (als je na de zomer naar de tweede klas gaat) kun je bij ons aspirant leiding worden. We organiseren vooraf een bijeenkomst voor aspirant leiding om samen te kijken wat je leuk vindt en waar je ingezet wilt worden in het programma.

Ook worden er hulpouders en grootouders ingezet. Dit is nodig om de hele organisatie rond te krijgen. Wanneer een kind wordt ingeschreven geven ouders/verzorgers meteen aan op welke dag zij of een grootouder komen helpen.

 

Een gezellige week voor jong en oud
Met KVW organiseren we een leuke week voor de kinderen. Maar ook voor de leiding is het een super toffe week. Denk aan de leidersavond, de feestavond, het kamp en gezellig na kletsen (met wat te eten en drinken) als de kinderen al naar huis zijn. Wil jij leiding worden? Geef je dan hier op. Doorlinken naar formulier 3.2.

KVW LIED

Songtekst foto

Scroll to Top